Thursday , 28 March 2024

«Κόκκινο πανί» τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για ιδιοκτήτες,γονείς και εκπαιδευτικούς- Σε ρόλο…Πόντιου Πιλάτου το υπουργείο Παιδείας

Του Γ. Κατσιάνη

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων της χώρας.

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναζητά την εξεύρεση λύσης, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων επιμένουν στην καταβολή των διδάκτρων, χωρίς περικοπές.   

«Οι γονείς πληρώνουν κανονικά. Στις 23 Μαρτίου έκλεισαν τα ιδιωτικά σχολεία και εμείς είπαμε ό,τι δεν χρησιμοποιείται, δεν θα χρεωθεί», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης.

Επιπλέον, ο  κ. Κυραϊλίδης υποστήριξε ότι μέσω των εξ αποστάσεως μαθημάτων, «καταβάλλουμε προσπάθειες να προχωρούμε κανονικά την ύλη».

Αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς   

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), καταγγέλλει τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων ότι από την μία, «πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να ενταχθούν στον περίφημο ‘μηχανισμό στήριξης’ των εργαζομένων (800 ευρώ το μήνα)» και από την άλλη, «εργάζονται κανονικά εξ αποστάσεως».

«Η αναστολή των συμβάσεων των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που έχουν διοριστήριο του υπουργείου Παιδείας είναι παράνομη και αλλοιώνει το Σύνταγμα και την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία. Αποτελεί δε, ποινικό αδίκημα για όσους ιδιοκτήτες επιχειρήσουν να την εφαρμόσουν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ ενώ σημειώνεται πως η Ομοσπονδία «θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων των ιδιωτικών σχολείων που θα προχωρήσουν στην παράνομη ένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο μηχανισμό στήριξης των εργαζομένων».   

Την ίδια ώρα, τόσο η ΟΙΕΛΕ, όσο και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων γίνονται δέκτες παραπόνων των γονιών, οι οποίοι ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα.   

«Θα πρέπει να υπάρξει μια αναλογική χρέωση των υπηρεσιών που παρέχονται αυτό το διάστημα στα ιδιωτικά σχολεία και στα φροντιστήρια και όχι καταβολή των διδάκτρων, χωρίς περικοπές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *