Friday , 29 March 2024

Κόλαφος η ΕΔΕ για τους γιατρούς του νοσοκομείου Βόλου σχετικά με την άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ

«Καταπέλτης» για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη, το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Όπως προέκυψε, ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα Τμήματα Επειγουσών Περιπτώσεων, αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής. Αυτός με τη σειρά του, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση κι ο επιμελητής -κατ’ εντολή του διευθυντή- χορήγησε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Να σημειωθεί ότι η συνήθης διαδικασία απαιτεί επίσκεψη σε Τμήμα Επειγουσών Περιστατικών, ή τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο. Δικηγορικές πηγές αναφέρουν ότι, αν ισχύουν όλα αυτά, δικαιολογείται απολύτως ο πειθαρχικός έλεγχος και η ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *