Friday , 29 March 2024

Κώδικα Δεοντολογίας για αποτρόπαιες πράξεις δρομολογεί η κυβέρνηση – “Δεν τίθεται θέμα απομπομπής της Λ.Μενδώνη” διαμηνύει το κυβερνητικό επιτελείο

Πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση συγκρότησης κώδικα δεοντολογίας, με στόχο να αποτρέπονται αποτρόπαιες πράξεις αλλά και να αποδίδεται δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες θυμάτων κακοποίησης θα ανακοινώσει άμεσα ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν καθαρή θέση για την προστασία της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να ετοιμάσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση του νομικού και όχι μόνο πλαισίου και καλεί τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης σε μια επί της ουσίας αντιπαράθεση στην βουλή την προσεχή Πέμπτη– όπου σκοπεύει να ανοίξει όλα τα θέματα της επικαιρότητας, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη υπέρβασης των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, την στιγμή που όπως είπε ” η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων”.

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης και υπογραμμίζει ότι η κοινή γνώμη βλέπει ότι μέρος της αντιπολίτευσης σέρνει στο βούρκο την πολιτική αντιπαράθεση. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη έκανε πριν από λίγο λόγο για “κατήφορο χυδαιότητας” και “κουκουλοφόρους του διαδικτύου”, ενώ αναφερόμενη στο hastag «νδ_παιδεραστές», κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί σχετικά, προστατεύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς.

“Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό να μη φοβηθεί. Η έκρηξη του #metoo στη χώρα μας έγινε μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα με τον τίτλο «Σπάσε τη σιωπή» που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια γενναία πράξη για την οποία τη συνεχάρη ο Πρωθυπουργός ενθαρρύνοντας τα θύματα κακοποίησης να μιλήσουν δημόσια, να καταγγείλουν περιστατικά καταχρηστικής βίας και κακοποίησης και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη», υπενθύμισε η κυρία Πελώνη προαναγγέλλοντας κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε συνδυασμό την συγκρότηση ασπίδας προστασίας του δημόσιου διαλόγου με στην συμβολή των πολιτικών κομμάτων” επεσήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία μίλησε για ατυχή επικοινωνιακό χειρισμό της κυρίας Μενδώνη, που σε συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε “επικίνδυνο άνθρωπο” τον Δημήτρη Λιγνάδη συμπληρώνοντας “εξαπατηθήκαμε”.

Η κυρία Πελώνη πρόσθεσε ότι “ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το Κράτος Δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων, αντί της σιωπής και της συγκάλυψης” και επανέλαβε ότι ο ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός της Λίνας Μενδώνη δεν συνιστά λόγο αποπομπής της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *