Friday , 29 March 2024

Κ. Γκιουλέκας: «Η κατάσταση στα Πανεπιστήμια δεν πάει άλλο!» (BINTEO)

«Η κατάσταση στα Πανεπιστήμια δεν πάει άλλο! Προεκλογικά είπαμε ότι θα καταργηθεί το άσυλο ανομίας στα Πανεπιστήμια. Και αυτό νομοθετούμε σήμερα. Όλοι θέλουμε να υπάρχει το άσυλο ιδεών, να προστατεύεται και να διακινούνται ελεύθερα οι ιδέες στον χώρο παραγωγής της γνώσης, τα Πανεπιστήμια. Το άσυλο ανομίας, όμως, η κατάχρηση δηλαδή των διατάξεων του ασύλου, δεν μπορεί να συνεχίζεται», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας μιλώντας στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ.

«Με το σημερινό νομοσχέδιο, η Νέα Δημοκρατία δείχνει την συνέπειά της. Όσα είπαμε προεκλογικά, όσα διατυπώθηκαν ξεκάθαρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ήταν αρχηγός της τότε αντιπολίτευσης, τα κάνουμε πράξη. Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου, θα καταργήσουμε το άσυλο ανομίας στα Πανεπιστήμια, θα δώσουμε την δυνατότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να κυβερνηθούν. Αυτά που είπαμε, τα κάνουμε πράξη», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης και κατέληξε: «Και στο θέμα του ασύλου υπάρχει μία ιδεολογική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μία συνολική σύγκρουση δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών.
Τις ιδεοληπτικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ τις είδαμε: Με το νόμο Παρασκευόπουλου, με τον οποίο χιλιάδες κατάδικοι για βαριά ποινικά αδικήματα αποφυλακίστηκαν. Με κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζονταν τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη αποκαλώντας τους λαϊκούς αγωνιστές που επέλεξαν τον ένοπλο αγώνα. Με την κατάργηση της αριστείας. Και σήμερα με την εμμονή τους στο άσυλο της ανομίας».

Δείτε το απόσπασμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *