Tuesday , 23 April 2024

Κ. Μακεδονία: Από 20 έως και 50 ευρώ η ξαπλώστρα σε beach bar σε παραλίες

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού και ήδη πολλοί είναι οι εκδρομείς του τριημέρου που έχουν αποδράσει σε κάποια παραλία της Χαλκιδικής, της Πιερίας ή σε άλλη πιο κοντινή, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Στη Χαλκιδική
Για μία ακόμη χρονιά οι φίλοι της θάλασσας καλούνται να βάλουν… βαθιά το χέρι στην τσέπη και ιδιαίτερα αν έχουν καταφύγει σε κάποιο από τα πολλά beach bar της Χαλκιδικής. Ενδεικτικά, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, γνωστά beach bar χρεώνουν από 20 ευρώ έως και 50 ευρώ την ξαπλώστρα. Την ανιούσα παίρνει η τιμή που ξεπερνά ακόμη και τα 50 ευρώ αν η ξαπλώστρα βρίσκεται στις δύο μπροστινές σειρές της παραλίας όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο Πευκοχώρι. Όσο… απομακρύνονται οι ξαπλώστρες από το… κύμα και από την πρώτη σειρά, τότε η τιμή πέφτει σταδιακά, ενώ στις τελευταίες σειρές οι τιμές κυμαίνονται από 20 – 40 ευρώ.

Στο δεύτερο «πόδι»
Στο δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής σε γνωστά beach bar παρατηρείται η πολιτική της ελάχιστης κατανάλωσης ή η χρέωση της ξαπλώστρας, όπου οι τιμές φαίνεται να είναι καλύτερες. Ενδεικτικά στη Βουρβουρού ισχύει μόνο η ελάχιστη κατανάλωση που ξεκινά από τα 5 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή στην τιμή του καφέ, χωρίς να χρεωθεί ο πελάτης επιπλέον για την ξαπλώστρα.

Στην Πιερία
Η πολιτική της ελάχιστης κατανάλωσης ή η χρέωση της ξαπλώστρας εφαρμόζεται και σε αρκετά beach bar της Πιερίας, όπως στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς όπου οι τιμές φαίνεται να είναι πιο συγκρατημένες. Ενδεικτικά σε beach bar του Λιτοχώρου ισχύει η ελάχιστη κατανάλωση ανά άτομο, δηλαδή η τιμή του καφέ ή ενός χυμού ή αναψυκτικού χωρίς να χρεωθεί ο πελάτης επιπλέον για την ξαπλώστρα.

Στην Επανομή
Αντίστοιχες είναι και οι τιμές σε beach bar της Επανομής, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σε γνωστό beach bar η τιμή της ξαπλώστρας φτάνει τα 50 ευρώ, εφόσον βρίσκεται στην πρώτη σειρά της παραλίας. Επίσης σε άλλο beach bar εφαρμόζεται η τιμή της ομπρέλας με τρεις ξαπλώστρες που φτάνει ακόμη και τα 40 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *