Friday , 19 April 2024

Κ.Μητσοτάκης: Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε απώλεια ζωής, οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν – Ν.Χαρδαλιάς: Μόνο ένα ενεργό μέτωπο

Δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής, το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά, οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Όλυμπος, στη Βαρυμπόμπη, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας λόγω τηςσυνέχισης του καύσωνα και των ανέμων.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βραδύ, κυρίως τα πεζοπόρα τμήματα, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές είναι αυτές που σημειώνονται στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής, το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά, οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν. Θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνα και ανέμους, θα ζητήσω εγρήγορση απ’ όλους ώστε η ζημιά που θα γίνει στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση”, δήλωσε αναλυτικότερα ο πρωθυπουργός.

“Ήταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα», δήλωσε απότην πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι “από τα τέσσερα μέτωπα, το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό μέτωπο, τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση”, ενώ πρόσθεσε ότι “υπάρχει πάρα πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε μέσα στο πεδίο, μέσα στις ρεματιές”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *