Friday , 19 April 2024

Κ.Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση θα στηρίξει τις παραγωγικές μονάδες όσο διαρκέσει η κρίση της ενέργειας

Την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει την παροχή στήριξης για όσο θα διαρκέσει η κρίση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε πτηνοτροφική μονάδα καθετοποιημένης παραγωγής (“Αγρόκτημα Μουστάκα”), στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στα Μέγαρα.

“Για όσο κρατήσει αυτή η αναταραχή θα υπάρχει μία όχι ευκαταφρόνητη στήριξη από το κράτος για να σας βοηθήσουμε στο κοστολόγιο σας” δήλωσε ο πρωθυπουργός. “Όπως ξέρετε, από αρχές Ιανουαρίου θα υπάρξει μία επιδότηση της ενέργειας από το κράτος για όλες τις παραγωγικές μονάδες, για όλες τις επιχειρήσεις, η οποία πιστεύω ότι θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι, ως το 50% της αύξησης της ενέργειας”, πρόσθεσε σχετικά και συνέχισε: “Οπωσδήποτε θα υπάρχει μία επιβάρυνση, γιατί αυτό είναι αναμενόμενο λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες μεταβολές που είχαμε στις τιμές του φυσικού αερίου. Ελπίζω ότι αυτή η μεγάλη αναταραχή θα κρατήσει τους πρώτους μήνες του έτους και μετά θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μία σχετική κανονικότητα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει σταθερά τη δημιουργία υποδομών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες θα μειώσουν την εξάρτηση από εισαγόμενη ενέργεια καθώς και το κόστος παραγωγής.

“Εμείς θέλουμε να σας ενθαρρύνουμε -και υπάρχει πια το πλαίσιο- να κάνετε επενδύσεις στην αυτοπαραγωγή. Ουσιαστικά να επενδύσετε σε φωτοβολταϊκά τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για τις δικές σας ανάγκες, στις στέγες και σε χώρους που διαθέτετε”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με την οικογένεια που έχει το «Αγρόκτημα Μουστάκα”. “Υπάρχει πια το νομικό πλαίσιο το οποίο σας επιτρέπει να το κάνετε και νομίζω ότι είναι μία επένδυση η οποία μεσομακροπρόθεσμα θα μπορέσει να σας εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια, χωρίς να είμαστε εξαρτημένοι από εισαγόμενη ενέργεια, η οποία όμως -όπως βλέπετε- μπορεί να έχει πάρα πολλές αρνητικές αυξομειώσεις”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *