Saturday , 20 April 2024

Κ.Χατζηδάκης: “Ξεπάγωμα” των συντάξεων και διπλή αύξηση από την Πρωτοχρονιά του 2023

“Ξεπάγωμα” των συντάξεων και διπλή αύξηση από την Πρωτοχρονιά του 2023 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ.

Η εν λόγω αύξηση, όπως ανέφερε, θα αφορά τους πάντες και όλα τα ταμεία, ωστόσο, κάποιοι δεν θα δουν άμεσα μεγάλη διαφορά στη σύνταξή τους, προοπτική που απέδωσε στο νόμο Κατρούγκαλου. και τόνισε σχετικά: “Κάποιοι θα δουν κατευθείαν το κέρδος στην τσέπη τους, κάποιοι που έχουν μεγαλύτερη προσωπική διαφορά βάσει των προβλέψεων του νόμου Κατρούγκαλου θα την ”ροκανίσουν” ώστε στην επόμενη αύξηση να είναι κερδισμένοι”.

Όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού της αύξησης αυτής, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας θα προκύψει από έναν ιδιαίτερο μαθηματικό τύπο που θα υπολογίζει την αύξηση του ΑΕΠ σε συνάρτηση με την αύξηση του πληθωρισμού και πρόσθεσε: “Πρόκειται για προβλέψεις της νομοθεσίας οι οποίες και θα τηρηθούν”.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις για την περίοδο 2016-17-18, ο κ.Χατζηδάκης ανέφερε πως έχουν σβηστεί όλες οι οφειλές, ενώ για το 2019 τον Μάρτιο είχε αποπληρωθεί το 97,5%  των κύριων συντάξεων.

Όσον αφορά, τέλος, στις εκκρεμείς συντάξεις του 2020, στα τέλη Μαρτίου αυτές ανέρχονταν σε ποσοστό 11% και ο ίδιος εκτίμησε ότι τον Ιούλιο θα μειωθεί περίπου στο 7%. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κλείσουν και οι υποχρεώσεις για το 2021.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *