Thursday , 28 March 2024

Κ.Χατζηδάκης: Παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων έως 30 Σεπτεμβρίου-Θα κατεδαφιστούν 1.108 αυθαίρετα

Παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη «Real News» ο κ.Χταζηδάκης καλεί σχετικά τους ιδιοκτήτες να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους.

Όσον αφορά στην κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών, για τις οποίες έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, αυτή σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος θα προχωρήσει “όχι μόνο στη Μάνδρα, αλλά και στο Μάτι στο οποίο θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και άλλες 340 αυθαίρετες κατασκευές (πχ μάντρες), σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που παρουσιάσαμε. Τάξη όμως θα μπει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατεδάφιση συνολικά 1.108 αυθαιρέτων τους επόμενους μήνες”.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαϊου το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε καλέσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να υλοποιήσουν άμεσα τις κατεδαφίσεις τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών, δηλαδή αυθαίρετα σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, περιοχές αιγιαλού παραλίας, ρέματα και εν γένει σε προστατευόμενες περιοχές.

Τα συγκεκριμένα έργα κατεδάφισης τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έχουν ήδη ενταχθεί στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019» ύψους 6,28 εκατ. ευρώ.

Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για τις οποίες έχουν δεσμευθεί τα υψηλότερα ποσά είναι: Αττικής, Κρήτης, Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, και Αιγαίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *