Saturday , 27 April 2024

«Κosmima» και «PHARMApoint» στη ΔΕΘ – Ανοδική τάση στο χρυσό, 60.000 ευρώ/κιλό – Οι εξελίξεις στο χώρο των φαρμάκων

Προϊόντα, υπηρεσίες και δραστηριότητες για τους λάτρεις του κοσμήματος αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για το χώρο των φαρμάκων φιλοξενεί από σήμερα μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-Ηelexpo), όπου πραγματοποιούνται οι κλαδικές διοργανώσεις.

Πρεμιέρα σήμερα για την 37η «KOSMIMA» 2023
Εγκαινιάζεται σήμερα η 37η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, ωρολογίων, πολύτιμων λίθων, μηχανημάτων και εξοπλισμού «KOSMIMA» η οποία θα λειτουργήσει έως τις 23 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυξημένοι κατά 10% είναι στη φετινή διοργάνωση οι εκθέτες. Στην «KOSMIMA» συμμετέχουν πάνω από 50 εκθέτες από την Ελλάδα την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Ελβετία. Το «παρών» δίνουν επίσης εκπρόσωποι οίκων από Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Εσθονία.

«Το 2023 είναι μια καλή χρονιά»
«Φέτος προσβλέπουμε σε αυξημένη επισκεψιμότητα στην «KOSMIMA» με βάση τα άκρως ενθαρρυντικά μηνύματα που λαμβάνουμε από τους 22 περιφερειακούς συλλόγους της ΠΟΒΑΚΩ», επισήμανε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Πέτρος Καλπακίδης, θέτοντας εκ νέου την ανάγκη να μειωθεί ο φόρος πολυτελείας 10% που ισχύει για κοσμήματα αξίας άνω των 1000 ευρώ και την ένταξη του κλάδου του κοσμήματος στην ανώτατη εκπαίδευση. Για την πορεία του κλάδου φέτος τόνισε ότι «το 2023 είναι μια καλή χρονιά για τους επαγγελματίες του χώρου αν και όχι όμως όσο αναμενόταν αρχικά». Πρόσθεσε ότι οι γεωπολιτικές κρίσεις επηρεάζουν τον κλάδο σημαντικά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι «η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται σε 60.000 ευρώ/κιλό, όταν πριν από την πρόσφατη εξέλιξη στη Μέση Ανατολή βρισκόταν στις 54.000 ευρώ/κιλό και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 48.000 ευρώ/κιλό».

Οι νέες τάσεις
Ο επισκέπτης της «KOSMIMA» έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες τάσεις σε κόσμημα, ρολόι και συσκευασία, να ανανεώσει συνεργασίες και να έρθει σε επαφή με νέες εταιρείες. Η συμμετοχή στην έκθεση αναδεικνύει την εγχώρια παραγωγή και προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης του δικτύου πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Οι εκδηλώσεις
Η «KOSMIMA» φιλοξενεί τα έργα του 34ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπώλων Ωρολογοπώλων (ΠΟΒΑΚΩ). Αύριο, Κυριακή 22/10, στις 11.30 το πρωί θα γίνει η απονομή των βραβείων και των επαίνων στους διαγωνιζόμενους. Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σχετικά με τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ συνθετικών και ορυκτών διαμαντιών σε εργαστηριακό και εμπορικό επίπεδο, όπου θα μιλήσει ο ιδρυτής IGLcert, Γεώργιος Σπυρομήλιος, γεμολόγος-αδαμαντολόγος και εκτιμητής, ενώ στις 15.00 μ.μ. το ενδιαφέρον θα… μονοπωλήσουν «τα μυστικά των σμαραγδιών».

«Στροφή» στην καινοτομία για το «PHARMApoint»
Το «PHARMApoint» φιλοξενείται μέχρι αύριο, 21 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και αποτελεί τη μεγαλύτερη φαρμακευτική διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας. Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα στις 19.30 μ.μ. στη συνεδριακή αίθουσα «Ι. Βελλίδης» με ομιλία από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιο Ευγενίδη. Το παρών θα δώσουν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων της φαρμακευτικής αγοράς, φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακείου και φοιτητές της Φαρμακευτικής σχολής.

Το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Β. Ελλάδας
Στροφή στην καινοτομία κάνει το φετινό «PHARMApoint 2023, το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και πλέον έχει καταστεί θεσμός στα φαρμακευτικά δρώμενα της χώρας μας. Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης το «Pharma Point» «είναι σταθερά προσανατολισμένο στην ανάδειξη του ρόλου του ελληνικού φαρμακείου σε ό,τι αφορά θέματα υγείας, πρόληψης και φροντίδας».

Χιλιάδες επισκέπτες
Συνδυάζοντας φαρμακευτικό συνέδριο και εκθεσιακή λειτουργία, η έκθεση εξασφαλίζει ένα πανόραμα του κλάδου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, φαρμακοποιών, φοιτητών της Φαρμακευτικής σχολής και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα. Στο μεταξύ, καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες τόσο στο χώρο της υγείας όσο και του φαρμάκου στο «Pharma Point 2023 θα τεθεί επί τάπητος η τεχνητή νοημοσύνη ή ΑΙ (Artificial Intelligence) και το 3D printing. Επιπλέον, θα συζητηθούν επιστημονικά και επαγγελματικά θέματα που αφορούν τους φαρμακοποιούς και θα παρουσιαστούν καινοτόμες εφαρμογές και καινοτόμα προϊόντα στο φαρμακείο.

Παράλληλη έκθεση
Παράλληλα με το συνέδριο θα λειτουργήσει και έκθεση στην οποία συμμετέχουν φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής και γενικότερα εταιρείες που απευθύνονται στα φαρμακεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *