Sunday , 5 May 2024

Λάρισα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα 20χρονο Σύρο σε επιχείρηση καταδίωξης

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 45χρονος αστυνομικός του Α.Τ. Κιλελέρ που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο υπήκοο Συρίας στη διάρκεια καταδίωξης έξω από τη Λάρισα. Ο αστυνομικός οδηγείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια ή να ζητήσει προθεσμία. «Το όπλο εκπυρσοκρότησε ενώ προσπαθούσα να περάσω τον φράχτη για να ακινητοποιήσω τον καταδιωκόμενο που ήταν λίγα μέτρα μπροστά μου. Δεν ήθελα να τον πυροβολήσω», κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους συναδέλφους του, στην ασφάλεια Λάρισας, ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος.

Η νεκροψία
Ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροψία εντόπισε διαμπερές τραύμα στο ύψος του θώρακα, με την πορεία της βολίδας να κινείται από πλάγια πίσω αριστερά προς εμπρός δεξιά.

Η ξέφρενη καταδίωξη
Η καταδίωξη ξεκίνησε όταν η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara κινείται στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη. Περνώντας τη Λάρισα, ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα. Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν. Στη διάρκεια της καταδίωξης ο 20χρονος βρέθηκε στον οικισμό του Μοσχοχωρίου, όπου αφού προσέκρουσε σε τοίχο οικίας, επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη με έναν από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν σε αυτήν, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, να πυροβολεί κάποια στιγμή και να τραυματίζει θανάσιμα τον 20χρονο.
Ο νεαρός πρόσφυγας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών. Είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα από αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου για κλοπή αυτοκινήτου και ναρκωτικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *