Friday , 10 May 2024

Λάστιχα, καρέκλες και…ποδήλατα βρέθηκαν στον βυθό του Θερμαϊκού κόλπου

Του Γ.Κατσιάνη

Λάστιχα, καρέκλες ακόμα και…ποδήλατα έφεραν στο “φως” οι δύτες από τον βυθό του Θερμαϊκού γύρω από τον προβλήτα 1 του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την δράση υποθαλάσσιου καθαρισμού που διοργάνωσε η ΟΛΘ Α.Ε. σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), την Antipollution του Ομίλου V Group, την Hellenic Environmental Center S.A. (HEC), τη MEPP Environmental και υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε ενώπιον 250 μαθητών από γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν και για θέματα που αφορούν στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και τη βιώσιμη ανάπτυξη (κυκλική οικονομία, γαλάζια οικονομία, κ.α.).

“Η προστασία της θάλασσας καθώς και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτό το μείζον ζήτημα, είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Ως εταιρεία, δέσμευση μας είναι η ενσωμάτωση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. Στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργίας μας, την ανάπτυξη συνεργειών και την υλοποίηση δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών, με σκοπό τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία”, δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *