Tuesday , 23 April 2024

“Λέμε STOP στην οδική ανασφάλεια” – Ένα κόμικ για την κυκλοφοριακή αγωγή από τον Δημήτρη Αντωνίου

Σ.Ξανθοπούλου

Η καραντίνα, το lockdown και η πανδημία του κορωνοϊού δεν εμπόδισαν τον συγγραφέα και ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες Δημήτρη Αντωνίου να συνεχίσει να ευαισθητοποιεί τον κόσμο για την οδική ασφάλεια.

Έτσι, δημιούργησε ένα κομικ που έχει τίτλο “Λέμε STOP στην οδική ανασφάλεια – ένα κόμικ για την κυκλοφοριακή αγωγή”. Όπως είπε στο thesseconomy.gr ο Δημήτρης Αντωνίου “το κόμικ αυτό προσπαθεί με έναν έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο να επικοινωνήσει το πολύ σοβαρό ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων, με κύριο αποδέκτη τα παιδιά, που μέσω της δικής τους σημερινής κυκλοφοριακής αγωγής γεννιέται η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον με ασφαλέστερους δρόμους”.

Διαβάζοντας το κόμικ τα παιδιά με απλό και διασκεδαστικό τρόπο μπορούν να καταλάβουν τις αιτίες και τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων. Μπορούν επίσης να πάρουν συμβουλές για τη σωστή συμπεριφορά τόσο των πεζών όσο και των οδηγών στους δρόμους.

Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Αντωνίου “το κόμικ ‘’Λέμε STOP στην οδική ανασφάλεια’’ είναι η νέα και η ίσως η πιο ελπιδοφόρα προσπάθειά μου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην χώρα μας. Εδώ και αρκετά χρόνια καταβάλω μεγάλες προσπάθειες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και η παιδεία των νέων μας είναι ίσως και η μοναδική μας πραγματική ελπίδα. Το κόμικ εικονογραφήθηκε από τον Πάνο Γκιάκα και εκδόθηκε από τις εκδόσεις ‘’Ένατη Διάσταση’’. Καταβάλαμε όλοι μας μεγάλη προσπάθεια και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Καταφέραμε να πετύχουμε ακριβώς αυτό που ονειρεύτηκα. Ένα κόμικς που θα κερδίσει το ενδιαφέρον των παιδιών και μέσα από την δράση που εκτυλίσσεται κατά την ανάγνωση,  θα τους οδηγήσει σε ένα συγκλονιστικό συμπέρασμα. ‘’Μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Μπορώ να βοηθήσω με την συμπεριφορά μου για ασφαλέστερους δρόμους με λιγότερα τροχαία ατυχήματα’”.

Το κόμικ προορίζεται αρχικά για τους μαθητές και τα παιδιά του νομού Θεσσαλονίκης. Διατίθεται δωρεάν κατά τις επισκέψεις του Δημήτρη Αντωνίου σε σχολεία αλλά και σε διάφορες δράσεις του με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή. Το βιβλιαράκι αυτό αποτελεί, όπως λέει, τον τέλειο συνδυασμό για τις ομιλίες του, καθώς τα παιδιά παίρνουν μαζί τους στο σπίτι ένα κομμάτι του ίδιου, ένα μέρος της ψυχής του, “και αυτό μας δένει όλους ακόμη περισσότερο με τον σκοπό που έχουμε, να κάνουμε τον κόσμο λιγάκι καλύτερο και τους δρόμους ασφαλέστερους”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *