Friday , 29 March 2024

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την ψηφιακή απογραφή στο “Εργάνη ΙΙ”-Νέα παράταση ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Του Γ. Κατσιάνη

Εκπνέει σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 12 τα μεσάνυχτα η προθεσμία που έδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ” από τις επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για το σύνολο των εργαζομένων τους με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.

Με ανακοίνωση του, το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι “δεν θα δοθεί άλλη παράταση”, πέραν της 20ήμερης προθεσμίας που δόθηκε στις 30 Νοεμβρίου.

“Καλούνται οι εναπομείνασες εταιρείες που δεν έχουν απογραφεί και οι λογιστές τους να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας”, υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και σημειώνει “ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων έχει ήδη απογραφεί”.

Νέα παράταση ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Από την πλευρά του, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) ζητά να παραταθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2023 η προθεσμία για την ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας στο σύστημα “Εργάνη ΙΙ”.

“Μέχρι την Πέμπτη, 15/12, παρέμενε ανυπόγραφο το 30% του συνόλου των εργαζομένων και το 20% των επιχειρήσεων ενώ αρκετοί κλάδοι δραστηριοτήτων αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα στην διαδικασία της απογραφής και έρχονται αντιμέτωποι με μία διαδικασία που δεν γνωρίζουν, καθώς και με ποια πρόστιμα θα χρεωθούν στο μέλλον”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ΟΕΕ προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *