Friday , 29 March 2024

Λιγότερα πλοία, λιγότεροι επισκέπτες φέτος στην Τήνο- 318 ευρώ(!) το ακτοπλοϊκό κόστος για μια τριμελή οικογένεια με ΙΧ

Της Π. Γεωργίου

Κάθε χρόνο, η Τήνος αποτελεί σημείο αναφοράς για το θρησκευτικό τουρισμό στις Κυκλάδες και όχι μόνο.

Φέτος, η κατάσταση είναι διαφορετική.

Από τον Ιούνιο, λιγότερα πλοία συνδέουν ακτοπλοϊκά την Τήνο με το λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που συνεπάγεται λιγότερους τουρίστες για το νησί και υψηλότερο κόστος μετακίνησης για όσους θα το επισκεφτούν.

Όπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες του νησιού, πέρυσι 11 πλοία πραγματοποιούσαν καθημερινά δρομολόγιο από τον Πειραιά με προορισμό την Τήνο ενώ φέτος, ο αντίστοιχος αριθμός είναι μόλις τέσσερα!

Όσον αφορά το κόστος μεταφοράς για μια τριμελή οικογένεια με ΙΧ, η μέση τιμή είναι στα 318 ευρώ(!) για ένα ταξίδι εννιά ωρών, με επιστροφή.

«Δυστυχώς, ούτε για τον Αύγουστο οι εκτιμήσεις είναι αισιόδοξες, καθώς πολλοί επισκέπτες έχουν εξοχικές κατοικίες στο νησί και έτσι οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αναμένεται να είναι περιορισμένες», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο τουριστικός πράκτορας, Γιώργος Μαλλιάρης.

Επιπλέον, ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τις συνήθειες των επισκεπτών, ως προς τις κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα.

«Πέρυσι, τέτοια εποχή μας τηλεφωνούσαν από τώρα για να κάνουν κράτηση σε δωμάτια για τις αρχές Σεπτεμβρίου. Φέτος, μας τηλεφωνούν για να κλείσουν δωμάτια την ερχόμενη εβδομάδα», σημείωσε ο κ. Μαλλιάρης.

Να σημειωθεί ότι στην Τήνο δεν έχει υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *