Saturday , 20 April 2024

Λιγότεροι κατά 85,4% οι τουρίστες στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Βουτιά στον ελληνικό τουρισμό που φέρει έντονα τα σημάδια της πανδημίας δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος  για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο. 

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, τον μήνα Ιούλιο οι τουρίστες στην Ελλάδα ήταν μειωμένοι κατά 85,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Έτσι οι τουρίστες στην Ελλάδα τον φετινό Ιούλιο άγγιξαν τις 828 χιλιάδες τη στιγμή που πέρσυ ανήλθαν σε 5,67 εκατ. Η μειωμένη αυτή ταξιδιωτική κίνηση τον Ιούλιο είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Ιούλιο κατά 84,4%. 

Να σημειωθεί ότι η ταξιδιωτική κίνηση ήταν μειωμένη από όλες χώρες της ζώνης του ευρώ, εκτός της ζώνης του ευρώ και φυσικά εκτός ΕΕ που σε πολλές περιπτώσεις χωρών ίσχυαν περιορισμοί εισόδου- με την ταξιδιωτική κίνηση, για παράδειγμα, από τη Ρωσία να έχει μειωθεί κατά 99,6%. 

Κοιτώντας πίσω στο επτάμηνο Ιανουάριος- Ιούλιος διαμορφώνεται παρόμοια μείωση των τουριστών στη χώρα μας, καταγράφοντας πτώση κατά 80,1% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, πτώση που «μεταφράστηκε» σε πτώση 86,2% των ταιξδιωτικών εισπάξεων το επτάμηνο. 

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, εκτιμάτα ότι το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Ιούλιο του 2020 εμφάνισε πλεόνασμα 516 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 3.472 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *