Monday , 13 May 2024

Λογιστές-φοροτεχνικοί προς υπουργείο Οικονομικών: “Σεβαστείτε τον κλάδο μας και δώστε παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων”

Του Γ.Κατσιάνη

Αποδέκτης μηνυμάτων για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, πέραν της 31ης Ιουλίου, γίνεται καθημερινά το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, με επιστολή της η ομοσπονδία επαγγελματιών και εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) καλεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει σε παράταση της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

“Συμμεριζόμαστε πλήρως την ανησυχία και την αγωνία των μελών της ένωσης φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΕΘ) καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό το γεγονός ότι εάν δεν δοθεί η αιτούμενη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων θα υπάρξει σημαντική ανατάραξη της ομαλής λειτουργίας των λογιστικών – φοροτεχνικών γραφείων”, τονίζει, μεταξύ άλλων η ΟΕΕΕΘ.

“Σεβαστείτε τον κλάδο μας”

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται ενώσεις και σύλλογοι λογιστών-φοροτεχνικών των νομών Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

“Ζητάμε την απλή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος βάση του αρχικού σχεδιασμού (τετράμηνη διάρκεια) και πάντα κατόπιν της έγκαιρης και ορθής ενημέρωσης των συστημάτων της ΑΑΔΕ. Δεν ανεχόμαστε πλέον τον εμπαιγμό από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου (βλέπε μη εφαρμογή του νόμου περί ασθένειας του λογιστή, την μη καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως μήνας ανάπαυσης), ζητάμε τον σεβασμό στον κλάδο μας, που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει την υλοποίηση των οικονομικών μέτρων του κράτους”, σημειώνουν, μεταξύ άλλων, στην κοινή τους επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό, Κ. Χατζηδάκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *