Friday , 19 April 2024

«Λουκέτο» θα βάλει ένα στα πέντε καταστήματα εστίασης από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για την επόμενη ημέρα της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, κρούει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr, ο κ. Φιλοκώστας τόνισε πως οι ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δεν καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να μην επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου.

«Θεωρώ ότι το 20% των καταστημάτων που δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο, δεν θα επαναλειτουργήσουν», δήλωσε ενώ εκτίμησε πως θα υπάρξουν και χιλιάδες απολύσεις προσωπικού.

«Πώς είναι δυνατόν ένας ιδιοκτήτης να κρατήσει τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων όταν θα εξυπηρετεί μόλις το 10% των πελατών, λόγω των περιοριστικών μέτρων που θα ισχύουν για λόγους ασφαλείας από τον επόμενο μήνα;», αναρωτήθηκε ο κ. Φιλοκώστας.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως λίγοι ιδιοκτήτες καταστημάτων έχουν λάβει μέχρι στιγμής το επίδομα των 800 ευρώ, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της κυβέρνησης.

«Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, τα έσοδα μας είναι μηδενικά ενώ τα έξοδα μας για την κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων εξακολουθούν να τρέχουν», υπογράμμισε  ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *