Tuesday , 7 May 2024

Λωρίδα της Γάζας: Νέα επιδομή του ισραηλινού στρατού κατά της Χαμάς

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί πως το πεζικό τους πραγματοποίησε «στοχευμένη επιδρομή στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας» υποστηριζόμενο από «καταδιωκτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη» και πλήττοντας στόχους της Χαμάς. Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν στη συνέχεια το παλαιστινιακό έδαφος χωρίς να έχουν τραυματίες, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς

Εκτός από την επιδρομή αυτή οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς «σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας». Παράλληλα με την επιχείρηση αυτή στο έδαφος, στόχοι «που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς» βομβαρδίστηκαν στο κεντρικό τμήμα του θύλακα «και παντού στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως καταστράφηκαν πλατφόρμες εκτόξευσης ρουκετών, κέντρα διοίκησης της Χαμάς, ενώ εξουδετερώθηκαν μαχητές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.

Αεροπορική επιχείρηση στη Γάζα
Σύμφωνα με τους «Times of Israel», στόχος της επιδρομής ήταν η γειτονιά Shuja’iyya στην Ανατολική Γάζα. Επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι οι περιορισμένης έκτασης επιδρομές θα μπορούσαν να αποτελούν πρόβα χερσαίας εισβολής, στην ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο Ντανιέλ Χαγκάρι περιγράφει ότι στην επιχείρηση στη Γάζα συμμετείχαν δυνάμεις πεζικού, τεθωρακισμένα με την από αέρος συνδρομή ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Όπως λένε αναλυτές, πρόκειται για μια επιχείρηση με αεροπορική υποστήριξη που εφαρμόζεται όταν έχεις μονάδες πεζικού που χρειάζονται διαρκώς υποστήριξη από τον αέρα με ελικόπτερα ή drones.

Η πορεία των ομήρων
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 50 από τους ομήρους που είχαν απαχθεί κατά τις επιδρομές ένοπλων Παλαιστινίων στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε ένα μέλος της αντιπροσωπείας της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ». Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μέλος της Χαμάς Αμπού Χαμίτ δήλωσε πως η Χαμάς δεν μπορεί να απελευθερώσει τους ομήρους μέχρι να συμφωνηθεί μια κατάπαυση του πυρός και πως χρειάζεται χρόνο για να εντοπίσει όλους αυτούς που απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Γάζα από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις.

Τραυματίες από ρουκέτα σε πόλη της Αιγύπτου
Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην πόλη Τάμπα της Αιγύπτου, στα σύνορα με το Ισραήλ, εξαιτίας ρουκέτας που χτύπησε ένα κτίριο, ανέφεραν ΜΜΕ και αυτόπτες μάρτυρες. Η Τάμπα, απέναντι στην Εϊλάτ, είναι τουριστικός προορισμός. Απέχει πάνω από 350 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας. «Στο πλαίσιο της τρέχουσας κλιμάκωσης στη Γάζα, ρουκέτα έπεσε στην Τάμπα, προκαλώντας έξι τραυματισμούς και υλικές ζημιές σε πολυκατοικία», μετέδωσε το αιγυπτιακό τηλεοπτικό «Αλ Καχέρα», που γενικά θεωρείται πως έχει πηγές στην αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *