Saturday , 4 May 2024

Λύκεια: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις – Είχε μπλοκάρει νωρίς το πρωί

Το πρόβλημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων έχει ήδη αποκατασταθεί, ωστόσο η μετάδοση των θεμάτων το πρωί έγινε με καθυστέρηση. Έτσι, σε κάποια σχολεία θα καθυστερήσει και η δεύτερη βάρδια εξετάσεων.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Παιδείας, το τεχνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν προσπάθησαν να «μπουν» σχεδόν ταυτόχρονα όλα τα Λύκεια της χώρας (περίπου 1.900) για να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και έτσι το σύστημα «έπεσε» και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τα σχολεία.

Οργή από τους καθηγητές
«Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το απλό αυτό ζήτημα στις ενδοσχολικές εξετάσεις μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει σε κάτι παρόμοιο στις Πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες. Σταματήστε να παίζετε με τα νεύρα των μαθητών μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους καθηγητές από την ΕΛΜΕ Λήμνου. Για επιτελικό «φιάσκο» μιλά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, και ζητά την άμεση κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. «Η κυβέρνηση της ‘αξιολόγησης’ σχολείων κι εκπαιδευτικών ξαναχτυπά. Από νωρίς το πρωί έχει πέσει η πλατφόρμα της Τράπεζας θεμάτων και σε όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα τα σχολεία αδυνατούν να βγάλουν θέματα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εξετάσεις. Εκπαιδευτικοί που έχουν πάει στα σχολεία από τις 6μιση και μαθητές περιμένουν, πότε θα ελεήσουν να φτιάξουν το σύστημα. Είναι δε, τόση η επιμονή τους στο συγκεκριμένο μέτρο, που δε δίνουν μια απλή οδηγία, οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι εκπαιδευτικοί» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Για το σημερινό νέο ‘επιτελικό’ φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με το blackout της Τράπεζας Θεμάτων, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά η κυρία Κεραμέως. Από το πρωί η Τράπεζα Θεμάτων έχει ‘πέσει’ και οι διευθυντές Λυκείων και οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατο να αντλήσουν θέματα και να τα κληρώσεων για τη διενέργεια των εξετάσεων», τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Τόνισε ακόμη ότι «σε πανικό ο υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας κ. Κίττας συστήνει… ‘υπομονή’. Άγνωστο πού είναι και τι πράττει ο εκλεκτός της τ. υπουργού Παιδείας στο ΙΕΠ και υπεύθυνος για τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων, κ. Αντωνίου. Κατόρθωσε επιτέλους να γυρίσει το ρολόι της εκπαίδευσης πίσω στο 2014, όπως ήταν το διακηρυγμένο όραμά του! Ας περιμένουν τώρα οι εκπαιδευτικοί μαζί με μερικές δεκάδες χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές στις αίθουσες. Η κυρία Κεραμέως έφυγε και αντί για υπουργείο παρέδωσε στον υπηρεσιακό υπουργό τα αποτελέσματα μιας διαλυτικής και καταστροφικής για την εκπαίδευση παρουσίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *