Friday , 3 May 2024

Λύση ζητούν οι ζαχαροπλάστες Θεσσαλονίκης για το ωράριο της φορτοεκφόρτωσης – Από εβδομάδα η εφαρμογή του λόγω Fly Over

«Πονοκέφαλος» για τους Θεσσαλονικείς ζαχαροπλάστες η εφαρμογή από την ερχόμενη εβδομάδα του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης λόγω της κατασκευής του Fly Over.

«Αγκάθι» για τον εφοδιασμό των επιχειρήσεων
Όπως υπογραμμίζει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και β΄αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, «εμείς οι ζαχαροπλάστες έχουμε ένα ιδιαίτερο επάγγελμα όπου τα ευπαθή μας προϊόντα μεταφέρονται πολλές φορές με τα ειδικά φορτηγά, που μας υποχρεώνει η πολιτεία, και τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν από το προηγούμενο βράδυ μια και στην Ελλάδα τρώμε φρέσκα προϊόντα, δεν τρώμε κατεψυγμένα. Η απαγόρευση της φορτοεκφόρτωσης των εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της κατασκευής του Fly Over, δημιουργεί ένα σημαντικό αγκάθι για τον εφοδιασμό των επιχειρήσεων μας. Και ένα ακόμη σημαντικότερο κομμάτι είναι ότι όλες αυτές οι αλλαγές θέλουν να γίνουν μέσα στις γιορτές. Νομίζω ότι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος. Για εμάς τα Χριστούγεννα είναι ίσως η καλύτερη εποχή του χρόνου. Αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι για τη συντεχνία μας είναι άμεσο το πρόβλημα», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Συναντήσεις με την περιφέρεια και το δήμο
«Ενώ έπρεπε να γίνει μια συνάντηση -όπως έγινε στο παρελθόν κι είχε συμφωνηθεί ένα ωράριο φορτοεκφόρτωσης το οποίο καλώς ή κακώς δεν εφαρμόστηκε- δεν έχει γίνει τώρα τίποτε μετά τις εργασίες κατασκευής του Fly Over» επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος. Και διευκρινίζει ότι «το τί συζητήθηκε το 2019 δεν έχει σχέση με το 2023. Τα πάντα ρει. Όλα αλλάζουν. Ξαφνικά αποφασίσανε να εφαρμόσουν όσα αποφασίστηκαν το 2019 τώρα που έχουμε 2023;», αναρωτιέται. Και προτείνει «να γίνει μια συνάντηση φορέων και να βρούμε μια λύση που να είναι δόκιμη για όλους τους επαγγελματίες. Και πιστέψτε με κανείς δεν θέλει να είναι παράνομος ή αντίθετος στα όσα αποφασίζονται αρκεί να υπάρχει μια λογική που να βοηθήσει τους επαγγελματίες αλλά και τους ιδιώτες, τους πελάτες μας. Υπάρχουν λύσεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση. Αλλά να βρούμε από πριν αυτές τις λύσεις και μετά να ξεκινάμε κάτι. Εμείς θα ζητήσουμε ραντεβού και από την Περιφέρεια και από τη νέα δημοτική αρχή, μια και…πέσαμε και στην περίοδο της αλλαγής των δημάρχων. Από τον παραγωγικό πολιτικό διάλογο πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Συντεχνίας των Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *