Tuesday , 16 April 2024

“Μάθε μου παιδί μου Κομπιούτερ” – Webinar από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Minecraft και Κώδικας με την γιαγιά και τον παππού; Κι όμως γίνεται! H Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. και η Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), Παράρτημα Μακεδονίας- Θράκης συνδιοργανώνουν σήμερα, Σάββατο 17 Οκτωβρίου και ώρα 11:00-12:00 Webinar με τίτλο “Μάθε μου παιδί μου Κομπιούτερ”, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2020.

Στο 1ο αυτό webinar, ενός κύκλου διαδικτυακών σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν, παιδιά με την βοήθεια της Δρ. Θεοδούλης Τερζίδου, εκπαιδευτικού Πληροφορικής και του Πέτρου Τσιομπάνη, Μαθητή Α’ Λυκείου, θα εκπαιδεύσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους, οι οποίοι θα:

● μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Zoom

● θα γράψουν τις πρώτες τους γραμμές κώδικα με διασκεδαστικό τρόπο, παίζοντας στο code.org

● θα ανακαλύψουν ότι ο προγραμματισμός είναι δημιουργία, είναι για όλους και δεν έχει ηλικία!


Στόχος των συνδιοργανωτών είναι να εμπνεύσουν “ευφυείς” νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε να δημιουργήσουν καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της τρίτης – και σοφής – ηλικίας. Οι νέοι επιχειρηματίες παρακολουθώντας την “ψηφιακή” συμπεριφορά των ατόμων αυτών κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των σεμιναρίων, θα έχουν την ευκαιρία να αφουγκραστούν τις ανάγκες τους και να καινοτομήσουν προσφέροντας ταυτόχρονα κοινωνικό έργο.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.thessinnozone.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *