Friday , 19 April 2024

“Μάστιγα” τα τροχαία δυστυχήματα για την Ελλάδα – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες στις γιορτινές ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα των τροχαίων ατυχημάτων από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «Παύλος Μυλωνάς». Από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι σήμερα τροχαία δυστυχήματα έχουν σημειωθεί στους ελληνικούς δρόμους.

Στη Θεσσαλονίκη

Και πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του στην περιφερειακή οδό της πόλης. Όπως αναφέρει η τροχαία γύρω στις 13:30 μετά το μεσημέρι αυτοκίνητο που κινούνταν στο ρεύμα προς δυτικά παρέσυρε έναν 34χρονο πεζό λίγο πριν από την έξοδο της Μαιάνδρου. Αποτέλεσμα της παράσυρσης ήταν να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο ο άτυχος άνδρας αφού όταν έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Νωρίτερα στις 24 Δεκεμβρίου, μεσημέρι Σαββάτου, σε τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκε συμπολίτης μας όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Το τροχαίο σημειώθηκε στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Άνω Τούμπας. Το απόγευμα της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων, 26/12, σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε και πάλι στην περιφερειακή οδό και πιο συγκεκριμένα στο ρεύμα προς τα δυτικά ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Το τροχαίο συνέβη όταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα στο ύψος του Αγίου Παύλου. Με θύμα ένα κατσίκι ήταν το τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος της Καρδίας. Το τροχαίο συνέβη όταν βγήκε ένα κοπάδι με κατσίκια στο δρόμο. Διερχόμενο αυτοκίνητο χτύπησε ένα ζώο, στο ρεύμα προς Χαλκιδική, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Έλεγχοι της τροχαίας κατά τη διάρκεια των γιορτών

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε 44.754 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα των εορταστικών ημερών (23-26 Δεκεμβρίου 2022) από άνδρες της τροχαίας σε ολόκληρη τη χώρα διαπιστώθηκαν 488 παραβάσεις για μέθη. Από αυτές οι 24 βεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ. οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στη συνέχεια των εορταστικών ημερών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *