Tuesday , 16 April 2024

Μέσω του gov.gr η εξυπηρέτηση από τους δήμους

Τη δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες, μέσω της πλατφόρμας gov.gr, έχουν πλέον οι δήμοι.

Σύμφωνα με ΚΥΑ, σε κάθε δήμο της χώρας παρέχονται ψηφιακές θυρίδες του gov.gr.

Έτσι, εισάγεται ένας ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας του δημότη με τον δήμο του ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζεται μια νέα γενιά ομογενοποιημένων δημοτικών ψηφιακών υπηρεσιών.

Λειτουργίες

Οι θυρίδες των δήμων στο gov.gr προσφέρουν τρεις βασικές λειτουργίες:

– Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων. Τα πιστοποιητικά αυτά είναι έγκυρα σε φυσική αλλά και σε ψηφιακή μορφή, τόσο στη δημόσια διοίκηση, όσο και κατά την προσκόμισή τους σε ιδιωτικούς φορείς.

– Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων δημοτών από το gov.gr, με πρώτη υπηρεσία τη βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

– Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των δήμων και παρέχονται από το gov.gr.

Μέχρι στιγμής, έχουν ενεργοποιηθεί θυρίδες για τους (28) δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αγρινίου, Αίγινας, Αρταίων, Βόλβης, Δράμας, Διρφύων Μεσσαπίων, Ελασσόνας, Ελευσίνας, Ευρώτα, Ηρακλείου, Ιεράπετρας, Καλαμαριάς, Κορίνθου, Λεβαδέων, Ληξουρίου, Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, Μεσολογγίου, Μυλοποτάμου, Νίκαιας –  Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ξάνθης, Ξυλοκάστρου, Παλαιού Φαλήρου, Πειραιά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Πύργου, Σουφλίου και Ωραιοκάστρου.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθούν οι θυρίδες σε επιπλέον 46 δήμους που έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *