Saturday , 20 April 2024

Μέτρα στήριξης των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων μέχρι τον Μάρτιο του 2021 ζητά από την Πολιτεία η FedHATTA

Στήριξη των τουριστικών γραφείων μέχρι τον Μάρτιο του 2021 ζητάει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA) με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Βρούτση.

Στην επιστολή της, η Ομοσπονδία περιγράφει τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες του τουρισμού, τονίζοντας πως «ο κλάδος μας λειτουργεί το διάστημα αυτό με το αναγκαίο προσωπικό και παράλληλα όλα τα λειτουργικά έξοδα συσσωρεύονται ενώ οι τζίροι είναι μειωμένοι πάνω από 90% σε σχέση με πέρυσι».

«Ο εισερχόμενος τουρισμός δεν έχει την δυναμική που αναμενόταν το 2020, ο εξερχόμενος και ο εσωτερικός,  οι αερομεταφορές, η ακτοπλοΐα και το yachting δεν πρόκειται να ανακάμψουν πριν τελειώσει η υγειονομική και οικονομική κρίση, ο συνεδριακός είναι μηδενικός, η κρουαζιέρα, επίσης», σημειώνεται, μεταξύ άλλων ενώ επισημαίνεται πως «για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν, αλλά και να προγραμματίσουν τη λειτουργία τους με ορίζοντα τριετίας, όπως συμβαίνει στην παγκόσμια τουριστική αγορά, είναι κρίσιμο να απεγκλωβιστούν από τα λειτουργικά προβλήματα».

«Απαιτείται η περαιτέρω στήριξη της Πολιτείας, τόσο στα οικονομικά/ φορολογικά θέματα, όσο και στα εργασιακά τα οποία η Ομοσπονδία επισημαίνει καθ΄όλη τη διάρκεια της κρίσης», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Εφόσον η υγειονομική κρίση περιοριστεί το επόμενο διάστημα, θα αρχίσουμε να μιλάμε για τουρισμό από το Μάρτιο του 2021. Και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο, αφού ο παγκόσμιος οργανωμένος τουρισμός λειτουργεί με ορίζοντα διετίας», δήλωσε ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης και σημείωσε πως τα μέτρα στήριξης από την Πολιτεία «κρίνονται κρίσιμα για την επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου μας, οι οποίες θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ευρύτερη επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *