Tuesday , 23 April 2024

Μέχρι τέλος του 2021 θα χορηγούνται δάνεια ως 25.000 ευρώ σε κατ’ επάγγελμα αγρότες χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα

Του Γ. Κατσιάνη

Την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ρευστότητα ως και 25.000 ευρώ, μέσω της χορήγησης τραπεζικού δανείου έχουν μέχρι τέλος του έτους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Πρόκειται για ρύθμιση που θεσπίστηκε τον Απρίλιο του 2020 και σύμφωνα με το άρθρο 23 δίνονταν η δυνατότητα αρχικά μέχρι τις 30 Ιουνίου για «τη σύναψη και ανανέωση συμβάσεων δανείων, πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων από τράπεζες και λοιπά πιστωτικά ιδρύματα με κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για ποσό μέχρι 25.000 ευρώ καθώς και εκταμίευση των σχετικών πιστώσεων, χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας από τον χρηματοδοτούμενο».

Δύο μήνες αργότερα, ο τότε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας παρέτεινε τη σχετική διάταξη μέχρι τέλος του 2020, με το σκεπτικό οι παραγωγοί να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την καλλιεργητική περίοδο ή την αγορά ζωοτροφών στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

Εξάλλου, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με θέμα τις ζωοτροφές, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή ανακοίνωσε χθες ότι παρατείνεται εκ νέου η σχετική ρύθμιση μέχρι τέλος του 2021.

Τέλος, η κα Αραμπατζή ανακοίνωσε και την καταβολή εντός της επόμενης εβδομάδας συνδεδεμένων ενισχύσεων, ύψους 31,9 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς κτηνοτροφικών φυτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *