Wednesday , 1 May 2024

Μέχρι την 1η Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις ασφάλισης κατοικίας με μειωμένο ΕΝΦΙΑ 10%

Κατά οκτώ ημέρες παρατάθηκε η προθεσμία για την υποβολή, τροποποίηση ή διόρθωση αιτήσεων ως προϋπόθεση για τη χορήγηση μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 10% σε ασφαλισμένες κατοικίες φυσικών προσώπων.

Ειδικότερα, με κοινή απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή προβλέπεται ότι οι αιτήσεις των φορολογούμενων για τη χορήγηση μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες και οι τροποποιήσεις και διορθώσεις αυτών υποβάλλονται το αργότερο έως 1/3/2024.

Επιπλέον, η επιβεβαίωση των στοιχείων από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις πραγματοποιείται το αργότερο έως τις 19 Μαρτίου 2024.

«Το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει ότι η υποβολή, τροποποίηση ή διόρθωση αιτήσεων, όπως και η επιβεβαίωση των στοιχείων των ασφαλισμένων κατοικιών είναι μια σύνθετη διαδικασία, πολλώ δε μάλλον όταν δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία. Ως εκ τούτου, κρίναμε απαραίτητη την παράταση των αρχικών προθεσμιών για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων από τους δικαιούχους, πλέον ως την 1η Μαρτίου 2024», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *