Saturday , 27 April 2024

Μέχρι τις 15 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 2.000 ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουνίου έχουν όσοι θέλουν να υποβάλλουν αιτήσεις για να καταταγούν ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. Φ.424/8/186688/Σ.741 κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), προβλέπεται η πρόσληψη συνολικά 1.200 ΟΒΑ στον στρατό ξηράς, 400 στο πολεμικό ναυτικό και 400 στην πολεμική αεροπορία.

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από τους εφέδρους στις στρατολογικές υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται (ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους) και από τους οπλίτες στις μονάδες που υπηρετούν.

Ειδικότερα, για τους εφέδρους θα πρέπει να μην έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών ενώ για τους οπλίτες θα πρέπει μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 να έχει διανυθεί το τελευταίο τρίμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Όσοι προσληφθούν θα απασχοληθούν για τρία χρόνια ενώ οι μηνιαίες αποδοχές τους ανέρχονται στα 1.000 ευρώ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μπορούν να εκτυπώσουν τη σχετική αίτηση και αφού τη συμπληρώσουν και την υπογράψουν, να την αποστείλουν στην αρμόδια στρατολογική υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μορφή pdf, επισυνάπτοντας ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας σε μορφή pdf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *