Thursday , 25 April 2024

Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου ζητά να παραταθεί το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Σεπτεμβρίου,ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ), με επιστολή του προέδρου του, Κωνσταντίνου Κόλλια στο υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, στην επιστολή τονίζεται ότι η προθεσμία που έχει τεθεί μέχρι τις 29 Ιουλίου για τη δήλωση των εισοδημάτων του 2019, εξακολουθεί να καθιστά ανέφικτο το έργο των λογιστών – φοροτεχνικών για μια σειρά από λόγους.

“Το taxisnet υπολειτουργεί συστηματικά και σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις ενώ είναι συνεχής και αυξανόμενη η υποχρέωση των λογιστών – φοροτεχνικών να καταχωρούν στοιχεία σε πλήθος εφαρμογών”, τονίζεται στη σχετική επιστολή του ΟΕΕ.

Επιπλέον, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως “η μη νομοθέτηση μέχρι σήμερα της μείωσης του ποσοστού της προκαταβολής φόρου που έχει ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, έχει δημιουργήσει μεγάλες καθυστερήσεις καθώς οι φορολογούμενοι περιμένουν τη διάταξη για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους” ενώ υπογραμμίζεται πως “μέσα σε δώδεκα ημέρες, εκ των οποίων οι οκτώ μόνο είναι εργάσιμες, πρέπει να υποβληθούν περίπου δύο εκατομμύρια δηλώσεις, γεγονός αδύνατο με τις υπάρχουσες συνθήκες”.

Επιπλέον,το Οικονομικό Επιμελητήριο προτείνει όσοι υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 30 Ιουλίου και είναι χρεωστική, η πρώτη δόση να καταβληθεί μέχρι 31 Ιουλίου, όσοι υποβάλλουν δήλωση μέχρι τις 30 Αυγούστου, να πληρώσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου και όσοι υποβάλλουν δήλωση μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, να πληρώσουν την πρώτη δόση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *