Thursday , 28 March 2024

Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα παραμείνει κλειστή η γέφυρα των Τεμπών

Του Γ. Κατσιάνη

Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών αναμένεται να παραδοθεί σε δημόσια χρήση η γέφυρα των Τεμπών, στην οποία πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης από τον περασμένο Οκτώβριο.

Αν και το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι τα τέλη Ιουνίου, τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας είχαν ως συνέπεια, την καθυστέρηση στην παράδοση του έργου.                  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, παρατείνονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσης της υφιστάμενης γέφυρας Τεμπών της παλαιάς εθνικής οδού (Π.Ε.Ο) Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς.                                                                                    

«Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς στην περιοχή της υφιστάμενης γέφυρας Πηνειού (χ.θ. 11+950), για  την εκτέλεση εργασιών ενίσχυσης της και για χρονικό διάστημα έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020», τονίζεται μεταξύ στη σχετική ανακοίνωση.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν να μετακινηθούν οδικώς προς την Αθήνα, θα πρέπει να διέλθουν από τις σήραγγες των Τεμπών.  

Να σημειωθεί ότι η γέφυρα των Τεμπών που βρίσκεται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε το 1960 και είναι η πρώτη φορά στην οποία πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *