Friday , 26 April 2024

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ζητούν ΟΕΕΘ και ΕΦΕΕΘ να παραταθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Του Γ. Κατσιάνη

Πληθαίνουν μέρα με την ημέρα τα αιτήματα που δέχεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από ενώσεις και συλλόγους φοροτεχνικών της χώρας να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΕΘ), η οποία με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή ζητά να παραταθεί η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

“Μπορεί το σύστημα για τα φυσικά πρόσωπα να άνοιξε το Μάρτιο, όμως για τα νομικά
πρόσωπα άργησε πολύ. Οδηγίες για θέματα που αφορούσαν τις επιχειρήσεις δίνονταν μέχρι και τις αρχές Ιουνίου. Φέτος, όπως αναφέρουμε είναι ειδικές συνθήκες λόγω των MyData, όπου ήδη εμφανίζουν αρκετά προβλήματα και μάλιστα κάποια εξ αυτών θα εμφανιστούν μετά το πέρας των φορολογικών δηλώσεων”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της ΕΦΕΕΘ.

Στο πλευρό της ΕΦΕΕΘ τάσσεται και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), η οποία με επιστολή της καλεί τόσο τον κ. Σταϊκούρα, όσο και τον κ. Πιτσιλή να ικανοποιήουν τα αιτήματα του κλάδου. 

“Η πληθώρα των αποφάσεων και των μέτρων στήριξης που δημοσιεύονταν καθημερινά σε συνδυασμό με τις αλλαγές που επέφερε και η εφαρμογή του MyData ήταν αρκετές ώστε να δημιουργηθούν μια σειρά προβλημάτων και καθυστερήσεων σε φοροτεχνικούς και επαγγελματίες”, τονίζει, μεταξύ άλλων η ΟΕΕΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *