Saturday , 20 April 2024

Μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία: “Η Ε.Ε. δεν θα ανεχθεί τις αυθαιρεσίες της Άγκυρας εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου”

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ε.Ε. δεν θα ανεχθεί τις αυθαιρεσίες της Άγκυρας εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου, που στρέφονται εναντίον της Ειρήνης και της σταθερότητας στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Ναύπακτο.

Αναλυτικότερα, κ. Παυλόπουλος, αφού τόνισε ότι το μήνυμα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και διδακτικό σήμερα, διεμήνυσε προς την Τουρκία, η οποία – όπως επισήμανε – έχει επιδοθεί στην περιοχή της Συρίας σε μια σειρά αυθαίρετων, ως καταφανώς αντίθετων προς το Διεθνές Δίκαιο, πολεμικών επιχειρήσεων, διαμήνυσε ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας αποφάσεις που επιβάλλει η θεσμοθετημένη, από το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, δεν πρόκειται ν΄ανεχθεί, κατ΄ουδένα τρόπο, τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίες στρέφονται ευθέως εναντίον της Ειρήνης και της σταθερότητας στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Πολλώ μάλλον όταν οι αυθαιρεσίες αυτές απειλούν και τα Σύνορα καθώς και την Επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οριοθετούνται από τα Σύνορα και από την Επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου”.

Επίσης έκανε λόγο για γραφικές, πλην όμως επικίνδυνες, αυτοκρατορικές φαντασιώσεις της Τουρκίας, οι οποίες θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αρμόζει και επισήμανε ότι αυτές οι φαντασιώσεις υπονομεύουν, με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας, οιαδήποτε ευνοϊκή εξέλιξη της Ευρωπαϊκής της προοπτικής αλλά και των σχέσεών της με την Δύση γενικότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *