Friday , 3 May 2024

Μαίνεται η φωτιά στην Κεφαλλονιά – Υπό μερικό έλεγχο στην Αλεξανδρούπολη – Υψηλός κίνδυνος στη Χαλκιδική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ (13/8) στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης στην Κεφαλλονιά. Με τις φλόγες μάχονται 32 πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα και 10 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης από αέρος παίρνουν μέρος πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στο νησί μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα και αεροπορικώς από Άραξο μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Επίσης στην προσπάθεια συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται προς το παρόν, κατοικημένη περιοχή.

Στην Αλεξανδρούπολη
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Αμφιτρίτη στην Αλεξανδρούπολη. Στην περιοχή επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χαλκιδική
«Υψηλός» χαρακτηρίζεται ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιφερειακή ενότητα της Χαλκιδικής για σήμερα, 14 Αυγούστου, από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Η Χαλκιδική συνεχίζει να βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3. Στη Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αναφέρεται ως «μέσος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *