Saturday , 27 April 2024

Μαθήματα διάδρασης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας από το Οικονομικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας

Του Γ.Κατσιάνη

Μετά τους μαθητές της τρίτης τάξης του 3ου λυκείου Αμπελοκήπων, τα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της τρίτης λυκείου του 2ου ΓΕΛ Θέρμης (φωτογραφία).

Ο αντιπρόεδρος του ΟΕΕ-3ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Παυλόπουλος ενημέρωσε τα παιδιά για το ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ως επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα οικονομίας και για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και αδειών (οικονομολογικού επαγγέλματος, λογιστή-φοροτεχνικού, εσωτερικό ελεγκτή κ.α.).

Επιπλέον, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν όλες οι οικονομικές σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων για την καλύτερη επιλογή των μαθητών ενώ επισημάνθηκαν και οι προϋποθέσεις  για την εγγραφή στο ΟΕΕ και για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Άξια συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία του ΟΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο της διάδρασης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Μένει να την μιμηθούν και άλλα επιμελητήρια…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *