Saturday , 27 April 2024

“Μαθήματα” επιχειρηματικότητας παρέδωσαν μαθητές λυκείου της Καλύμνου

Του Γ.Κατσιάνη

Μαθήματα…επιχειρηματικότητας παρέδωσαν οι μαθητές των λυκείων της Καλύμνου, οι οποίοι πέτυχαν την πρωτιά στο διαγωνισμό Young Business Talents που διοργάνωσε το ίδρυμα Μποδοσάκη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Ειδικότερα, από τις συνολικά 664 ομάδες λυκείων της χώρας που διαγωνίστηκαν φέτος στη διοίκηση και επιχειρηματικότητα, οι οκτώ προέρχονταν από την Κάλυμνο, εκ των οποίων οι πέντε κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο του τελικού και να κατακτήσουν μία θέση στην πρώτη πεντάδα!

Πρόκειται για τις ομάδες Incomers (1ο ΓΕΛ Καλύμνου – 1η θέση), Enterprice (ΕΠΑΛ Καλύμνου – 2η θέση), Dinosayrakia (1ο ΓΕΛ Καλύμνου- 3η θέση), Eurodollars (2ο ΓΕΛ Καλύμνου- 4η θέση) και Sponges (1ο ΓΕΛ Καλύμνου- 5η θέση).

Ο διαγωνισμός Young Business Talents διεξάγεται μέσω προσομοιωτή και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές λυκείων να διοικήσουν την δική τους -εικονική- «εταιρεία», λαμβάνοντας πραγματικές επιχειρηματικές αποφάσεις και αποτελέσματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες- εταιρείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *