Friday , 29 March 2024

Μαθήματα χειρισμού drone σε μαθητές δημοτικού παρέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Την ευκαιρία σε παιδιά δημοτικού να μάθουν να χειρίζονται μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV), γνωστά και ως drone, παρέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης.  

Ειδικότερα, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) ανέθεσε στην ελληνική εταιρία Infolearn και το λογισμικό TEST4U την εκπαίδευση μαθητών, ηλικίας 9-12 ετών για τον χειρισμό και τον προγραμματισμό drones.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο κύκλους, έναν για παιδιά, ηλικίας 9-10 ετών κι έναν για παιδιά, ηλικίας 11-12 ετών.

Ο πρώτος κύκλος αφορά την εκπαίδευση στον προγραμματισμό με χρήση οπτικών blocks σε ελληνικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που έχει αναπτύξει η εταιρία ενώ ο δεύτερος κύκλος αφορά εκπαίδευση στον προγραμματισμό με την δημοφιλή γλώσσα python.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την χρήση ειδικών εκπαιδευτικών drones, με την χρήση των blocks και τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού σε οπτικό επίπεδο καθώς και με την συγγραφή κώδικα στην γλώσσα προγραμματισμού python.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2021 ενώ στις αρχές του 2022 θα ξεκινήσει και ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *