Tuesday , 16 April 2024

Μακροχρόνια άνεργος και ΑμεΑ δεν θα λάβει τα 700 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος!

Του  Γ.Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες  για την ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr, τρία μόλις 24ωρα μετά την ενεργοποίηση της.

Οι άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία όσων διαμαρτύρονται, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η πλατφόρμα απορρίπτει το αίτημα τους για την χορήγηση του εφάπαξ επιδόματος των 700 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση άνεργου ΑμεΑ, ο οποίος, όπως κατήγγειλε στο thesseconomy.gr, δεν δικαιούται το επίδομα.

«Είμαι άνεργος εδώ και πέντε χρόνια, έχω βαθμό αναπηρίας 80%, λαμβάνω 400 ευρώ το μήνα από επιδόματα, δεν διαθέτω ακίνητη περιουσία και όμως η αίτηση που υπέβαλλα για το επίδομα, απορρίφθηκε», δήλωσε.

Εξίσου σημαντική είναι και η περίπτωση μακροχρόνια ανέργου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι μένει με την οικογένεια του, δεν θα λάβει το επίδομα.

«Είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου καταγράφονται προβλήματα με την συγκεκριμένη πλατφόρμα, τα οποία θα πρέπει να λυθούν άμεσα, διότι είναι άδικο για παράδειγμα να μην πάρει το επίδομα άνεργος, ο οποίος για μία ημέρα δεν ανανέωσε την κάρτα ανεργίας του», υποστήριξε ο φοροτεχνικός, Θεόδωρος  Σιώζιος.

Να σημειωθεί ότι η πανελλήνια ομοσπονδία φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών κοινοποίησε αίτημα του συλλόγου λογιστών Καστοριάς, με το οποίο ζητά να διορθωθεί η πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *