Thursday , 25 April 2024

Μαύρες σημαίες από αύριο στους πάγκους των λαϊκών αγορών – Διαμαρτύρονται οι πωλητές και παραγωγοί για το επερχόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΑΝ

Μαύρες σημαίες από αύριο Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 στους πάγκους, 24ωρες προειδοποιητικές απεργίες και ενδεχομένως σε κλείσιμο των λαϊκών αγορών θα προχωρήσει η Ομοσπονδία Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας Βασίλης Μακρίδης “εδώ κι ένα χρόνο δεν έχουμε δει αποτελέσματα στις διαβουλεύσεις μας με την κυβέρνηση”.

Η πανδημία και τα περιοστικά μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό έφεραν σε πολύ δύσκολη κατάσταση τον κλάδο. Όπως επιβεβαιώνει ο κ. Μακρίδης “για πολύ καιρό, συνάδελφοι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν εξαιτίας των μέτρων προστασίας απέναντι στην πανδημία. Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο θα σημάνει το τέλος των λαϊκών αγορών, διότι δεν θα πωλούνται πια αγροτικά προϊόντα. Κινδυνεύει η επιβίωσή μας μελλοντικά και αν το νομοσχέδιο περάσει από τη Βουλή σε αυτή τη μορφή του, τότε αυτό θα είναι καταστροφικό για μας” τόνισε ο κ.Μακρίδης.

Οι παραγωγοί και πωλητές αντιδρούν καθώς όπως τονίζουν με το νέο ν/σχ θίγονται θέματα όπως η διοίκηση των λαϊκών αγορών, ο πλειστηριασμός θέσεων, η παραχώρηση σημείων πώλησης σε εταιρείες (πχ σούπερ μάρκετ), η μεταβίβαση αδειών σε συγγενείς α’ και β’ βαθμού, η ανανέωση άδειας μόνο με φορολογική ενημερότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *