Sunday , 5 May 2024

Μεγάλη ανατροπή στην Περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης- Αλλάζουν δήμαρχο οι 6 δήμοι

Κάτω από τον πήχη των προσδοκιών της πέρασε η ΝΔ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, μετά την εικόνα της απόλυτης κυριαρχίας που έδωσαν τα αποτελέσματα του α’ γύρου της περασμένης Κυριακής. Οι ήττες για τη ΝΔ στις 5 από τις έξι περιφέρειες που κρίθηκαν στον β’ γύρο, σηματοδοτούν ένα ηχηρό μήνυμα για το κυβερνών κόμμα. Με εξαίρεση την Πελοπόννησο, όπου ο εκλεκτός της Ν.Δ. κ. Πτωχός κέρδισε αφήνοντας πίσω τον Π. Τατούλη, οι τέσσερις περιφέρειες, πέρασαν σε αντάρτες του κυβερνώντος κόμματος, ενώ στη Θεσσαλία, την Περιφέρεια «απέσπασε» από τον κ. Αγοραστό, ο υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρέτας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης
Αλλαγή σκυτάλης στους έξι δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Νέοι δήμαρχοι αναλαμβάνουν στους έξι δήμους όπου διεξήχθησαν οι επαναληπτικές εκλογές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα νέοι δήμαρχοι από 1-1-2024 αναλαμβάνουν:

Στο δήμο Θεσσαλονίκης
Νέο δήμαρχο αποκτά η Θεσσαλονίκη με τον Στέλιο Αγγελούδη να συγκεντρώνει ποσοστό 67,25% έναντι 32,75% που συγκεντρώνει ο Κωνστ. Ζέρβας με την ενσωμάτωση στο 93%. Ο κ. Αγγελούδης έφτασε στο εκλογικό του κέντρο, στην οδό Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εν μέσω έντονων πανηγυρισμών και χειροκροτημάτων. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πριν από λίγα λεπτά παραδεχόμενος την ήττα του έδωσε συγχαρητήρια στον Στέλιο Αγγελούδη για την επικράτησή του. Στη δήλωσή του ο κ. Ζέρβας αναφέρει πως «δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε φυγομάχησα ακόμα και όταν είχα προσωπικό κόστος» και πρόσθεσε ότι «η πόλη με τίμησε εκλέγοντάς με δήμαρχο. Τέσσερα χρόνια μετά είμαι περήφανος γιατί η Θεσσαλονίκη είναι όρθια και με προοπτικές. Η σημερινή κρίση των πολιτών είναι σεβαστή».

Στο δήμο Καλαμαριάς
Η Χρύσα Αράπογλου είναι η πρώτη γυναίακα δήμαρχος που αναλαμβάνει τα ηνία στο δήμο Καλαμαριάς. Συγκεντρώνει το 57,9% των ψήφων και ακολουθεί ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, με 42,62%. Η επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» έφτασε στο εκλογικό κέντρο λίγο μετά τις 8 το βράδυ και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που είχε από νωρίς συγκεντρωθεί και πανηγύριζε για την μεγάλη εκλογική ανατροπή. Στις πρώτες δηλώσεις της ανέφερε: «Χαρά και συγκίνηση. Ήταν ένας μεγάλος και πολύμηνος αγώνας. Χαίρομαι πάρα πολύ για το αποτέλεσμα, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μας στήριξαν και την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή».

Στο δήμο Θερμαϊκού
Νέος δήμαρχος εκλέγεται ο Θεόδωρος Τζέκος ο οποίος στο 95,83% της ενσωμάτωσης, λαμβάνει 62,43% των ψήφων, ενώ ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, 37,57% των ψήφων.

Στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου
Αλλαγή σκυτάλης και στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, με τον Λευτέρη Αλεξανδίδη να εκλέγεται νέος δήμαρχος. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξανδρίδης επικράτησε με 56,78%, διαδεχόμενος τον Κλεάνθη Μανδαλιανό που συγκέντρωσε 43,22%.

Στο δήμο Παύλου Μελά
Ανατροπή και στον δήμο Παύλου Μελά όπου ο Δημήτρης Ασλανίδης επικρατεί του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη με την ενσωμάτωση στο 88%. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «αλλαγή στον Δήμο Παύλου Μελά» λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 55% έναντι του κ. Δεμουρτζίδη που λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 45%.

Στο δήμο Δέλτα
Το απόλυτο ντέρμπι στο δήμο Δέλτα. Μετά από μάχη ψήφο-ψήφο, η Γερακίνα Μπισμπινά κέρδισε τον Ιορδάνη Δημητριάδη με διαφορά μόλις 68 ψήφων (8.759 έναντι 8.691 ή ποσοστό 50,19% έναντι 49,81%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *