Thursday , 18 April 2024

ΜΕΘ: Στο 93,2% οι ανεμβολίαστοι σε 14 νοσοκομεία της Μακεδονίας – Θράκης

Συντριπτικό παραμένει το ποσοστό των ανεμβολίαστων ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, δηλαδή σε 14 νοσηλευτικά ιδρύματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.  

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της 4η ΥΠΕ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται σήμερα, Πέμπτη, 59 άτομα, εκ των οποίων τα 55 είναι ανεμβολίαστα και μόνον τα τέσσερα έχουν εμβολιαστεί. Έτσι, το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται σε 93,2%.

Κατά τη χτεσινή ημέρα σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 60 ασθενείς. Απ΄αυτούς οι 58 δεν είχαν εμβολιαστεί (ποσοστό 96,6%) και οι δύο είχαν εμβολιαστεί.

Σε ό,τι αφορά σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες των νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ, οι 192 είναι σήμερα, Πέμπτη, ανεμβολίαστοι, δηλαδή ποσοστό 80%, έναντι 48 εμβολιασμένων (ποσοστό 20%), επί συνόλου 240 ατόμων. Σε σχέση με τη χτεσινή ημέρα, το ποσοστό των ανεμβολίαστων παραμένει, αναγόμενο επί του συνόλου, σχεδόν ίδιο (80,12%), δηλαδή 182 άτομα επί συνόλου 227 ασθενών.

Κατά τη σημερινή ημέρα, σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (high flow) νοσηλεύονται 19 άτομα, που είναι όλα ανεμβολίαστα.

Υπενθυμίζεται ότι στην 4η ΥΠΕ υπάγονται τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος και Θεαγένειο, όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, και τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κιλκίς, Γουμένισας, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, όσον αφορά στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *