Wednesday , 24 April 2024

Μερική επιστράτευση κήρυξε ο Πούτιν – Κατηγορεί τη Δύση για “πυρηνικό εκβιασμό” και δηλώνει ότι η Ρωσία θα απαντήσει

Μερική επιστράτευση από σήμερα κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στο διάγγελμά του, το οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικά για χθες το βράδυ αλλά τελικά αναβλήθηκε και έγινε σήμερα το πρωί, επικαλούμενος “απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ”.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, πρόκειται για “μερική κινητοποίηση, για την υπεράσπιση της πατρίδας μας” και θα στρατολογηθούν μόνο όσοι είναι σήμερα στη στρατιωτική εφεδρεία, δηλαδή αυτοί που έχουν υπηρετήσει στο στρατό.

Ο ρωσικός στρατός, όπως υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενεργεί ως η στρατιωτική γραμμή ενός μετώπου που ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα απέναντι σε ολόκληρη τη στρατιωτική επιχείρηση της συλλογικής Δύσης και κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης, για πολλά χρόνια “απόλυτου μίσους” κατά της Ρωσίας και για σχέδιο να καταστρέψει τη Ρωσία μέσω του πυρηνικού εκβιασμού. Η Ρωσία, πρόσθεσε ο κ.Πούτιν, έχει πολλά όπλα με τα οποία μπορεί να απαντήσει και “θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους πόρους που έχουμε για να υπερασπιστούμε τον λαό μας”.

“Όσοι εκβιάζουν με πυρηνικά τη Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *