Friday , 19 April 2024

Μετανάστης διεκδικεί 100.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο

Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου με την οποία διεκδικεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για σωματική βλάβη που υπέστη από τα πυρά λιμενικών, κατέθεσε μετανάστης από τη Συρία, κάτοικος σήμερα Σουηδίας.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε ο 68χρονος, τραυματίστηκε σοβαρά και έχει μόνιμη αναπηρία από τον παράνομο και αναίτιο πυροβολισμό του από λιμενικούς υπαλλήλους του Λιμεναρχείου Καλύμνου κατά την διάρκεια επιχείρησης καταδίωξης σκάφους στο οποίο επέβαινε στις 22 Σεπτεμβρίου 2014, κοντά στη νήσο Ψέριμο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της dimokratiki.gr με τον τραυματισμό δύο μεταναστών και ενός λιμενικού έληξε τότε η επιχείρηση καταδίωξης σκάφους που μετέφερε μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου – Ψερίμου. Στο σκάφος επέβαιναν 12 μετανάστες και δύο διακινητές, Τούρκοι κατά δήλωσή τους, οι οποίοι συνελήφθησαν. Όπως είχε ανακοινώσει το Λιμενικό «εντοπίστηκε ύποπτο ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος 7 μέτρων, να εισέρχεται σε όρμο της Ψερίμου και μετά από λίγα λεπτά να εξέρχεται με κατεύθυνση τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Τα στελέχη του Λιμενικού, κατευθύνθηκαν κοντά του, σπεύδοντας να ακινητοποιήσουν το σκάφος με συνεχείς προειδοποιήσεις και συριγμούς προς τον χειριστή του, που αποτελούσε και τον μόνο ορατό επιβαίνοντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *