Thursday , 28 March 2024

Μετ’ εμποδίων από σήμερα η εξυπηρέτηση στις εφορίες, λόγω επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας

Του  Γ. Κατσιάνη

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ξεκινούν από σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου οι εφοριακοί, αντιδρώντας στο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών (ΔΟΥ).

Στο εξώδικο που απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) στο υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιούνται καθημερινά, το διάστημα 15.00-19.00 «ως αντίδραση στην επιχειρούμενη διεύρυνση του ωραρίου, με τη θέσπιση απογευματινών βαρδιών».

Με νεότερη ανακοίνωση τους, οι εφοριακοί αντιπροτείνουν την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών των ΔΟΥ ώστε, όπως υποστηρίζουν, «να μην είναι αναγκαία η επίσκεψη των πολιτών στις ΔΟΥ για την εξυπηρέτησή τους».  

«Θέλουμε να θυμίσουμε επίσης ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο κλήθηκαν  να διαχειριστούν τον αυξημένο όγκο της ζήτησης για απόδοση κλειδαρίθμων και ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο έργο τους. Ειδικά τους τελευταίους μήνες κάθε έτους υπάρχει αυξημένη πίεση σε πολλές περιπτώσεις λόγω παραγραφόμενων υποθέσεων και βεβαίως το ίδιο ισχύει και φέτος που κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή δόθηκαν στους εργαζόμενους προς επεξεργασία χιλιάδες πρόστιμα εκπρόθεσμων ΜΥΦ, κλπ», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΔΟΥ ενώ καταφέρεται και σε βάρος μερίδας των ΜΜΕ «για την άδικη στοχοποίηση και για τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που εξαπολύθηκαν σε βάρος του κλάδου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *