Tuesday , 23 April 2024

Με Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Νίκο Αναστασιάδη η δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο στις 26 Οκτωβρίου – Από αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Κύπριος Πρόεδρος

Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, όπως και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Οκτωβρίου η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου της Θεσσαλονίκης και της επετείου από την απελευθέρωση της πόλης το 1912, όπως και στους επίσημους εορτασμούς για την τριπλή επέτειο (ημέρα του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, της Επετείου για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Οθωμανούς και του Έπους του 1940) στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος θα συμμετάσχει, επίσης, αύριο το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τη συμμετοχή της Κύπρου στους αγώνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ενώ θα έχει και συνάντηση με τις Δημοτικές Αρχές Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης.

Τον κ. Αναστασιάδη θα συνοδεύουν κατά τις επαφές του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος και ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *