Saturday , 27 April 2024

Με απεργία απαντούν οι εφοριακοί στην αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών

Του Γ.Κατσιάνη

Κλειστές θα παραμείνουν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου οι Δημόσιες Οικονομικές (ΔΟΥ) και Κτηματικές Υπηρεσίες, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων (ΠΟΕ-ΔΟΥ).

Αφορμή για την κινητοποίηση είναι η ικανοποίηση κλαδικών αιτημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων την πρόσληψη προσωπικού και την αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών.

“Οι αναδιαρθρώσεις των φορολογικών υπηρεσιών με τη δημιουργία των Ελεγκτικών Κέντρων (ΕΛΚΕ) και του Κέντρου Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Αττικής έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση: μεγαλύτερη εντατικοποίηση στην εργασία μας, αύξηση της πίεσης και χειρότερη εξυπηρέτηση του φορολογούμενου. Η πιθανή επέκταση αυτών των διαρθρωτικών αλλαγών στην περιφέρεια, σε συνδυασμό με τη δημιουργία Κέντρων Φορολογίας Κεφαλαίου-Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΚ – ΚΕΦΟΔΕ), θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση!”, τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Επιπλέον, οι εφοριακοί ζητούν την πρόσληψη 2.000 ατόμων στην ΑΑΔΕ, την στελέχωση των Κτηματικών Υπηρεσιών με υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων και την παράταση για άλλα τρία χρόνια των συμβάσεων όσων έχουν προσληφθεί μέσω του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης,

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει προγραμματίσει για τις 11 το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *