Sunday , 28 April 2024

Με αποχή μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζουν τον αγώνα τους οι δικηγόροι

Του Γ.Κατσιάνη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι δικηγόροι της χώρας, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα η ικανοποίηση ασφαλιστικών ζητημάτων του κλάδου, 18 ημέρες πριν να λήξει η προθεσμία.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε ανανέωση της χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας με εξαίρεση την πληρωμή των εισφορών του κλάδου υγείας του 2023 πέραν την 29ης Φεβρουαρίου οπότε λήγει η σχετική προθεσμία, με αποτέλεσμα χιλιάδες δικηγόροι να κινδυνεύουν να μείνουν ανασφάλιστοι.

Επιπλέον, εκκρεμεί η ικανοποίηση του αιτήματος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για επαναφορά της δυνατότητας ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις.

Κινητοποιήσεις

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε να παρατείνει την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους μέχρι την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *