Thursday , 25 April 2024

Με λαμπρότητα και δέος πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιεράς εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου

Με λαμπρότητα και δέος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη λιτανεία των ιερών εικόνων του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της συνεορτάζουσας Παναγίας Γερόντισσας, όπως και της Λάρνακας του Αγίου με τα Ιερά Λείψανα, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και επισήμων, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και τοπικοί βουλευτές.

Μετά τη λιτανεία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος τέλεσε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης μετά την περιπέτεια της υγείας του με το νέο κορωνοϊό.

Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη λιτανεία διήλθε από το προαύλιο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος και υποδέχθηκε τις ιερές εικόνες. Στη δέηση, στην είσοδο του Διοικητηρίου παρέστησαν, επίσης, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου και υπάλληλοι του Τομέα και των Διευθύνσεων που στεγάζονται στο κτήριο. Στη συνέχεια, ο κ. Καλαφάτης, μαζί με πλήθος πιστών, ακολούθησε τη λιτανεία ως τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *