Tuesday , 23 April 2024

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη – Με την παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων πραγματοποιήθηκε η παρέλαση

Με λαμπρότητα και παλμό πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Την παρέλαση “άνοιξε” η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου και στη συνέχεια παρήλασαν τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», μαθητές από 23 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης, πολιτιστικοί σύλλογοι και ομάδες εθελοντών. Ολοκληρώθηκε με τα πεζοπόρα τμήματα του στρατού και το αερομεταφερόμενο τάγμα Πεζικού.

Δηλώσεις για τη σημερινή επέτειο

Πολλά τα μηνύματα των επισήμων για τον εορτασμό της σημερινής ημέρας. Ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καλαφάτης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη τόνισε: «Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού και του εθνικού ξεσηκωμού της 25ης Μαρτίου, στέλνει μήνυμα πίστης και εθνικής περηφάνιας. Μήνυμα ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Τιμούμε τους αγωνιστές της Παλιγγενεσίας. Τιμούμε ταυτόχρονα τους άγρυπνους φύλακες των συνόρων μας που προστατεύουν τη γη και τις θάλασσές μας. Εκείνους που έχουν θέσει τη ζωή τους για να υπηρετήσουν με σθένος και αυταπάρνηση τη γη και τις θάλασσές μας. Τιμούμε όλους αυτούς που έχουν δώσει το αίμα τους. Οι Έλληνες ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Μπορούμε να σηκώσουμε πολύ πιο ψηλά την πατρίδα μας. Αυτό και θα κάνουμε».

-Τη Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας. «Αυτή η Ελλάδα που παρήλασε είναι η άλλη Ελλάδα των αξιών, των ιδανικών, των αγώνων της Ελλάδας του ’21. Η Ελλάδα που στέκει ολόρθη η Ελλάδα που μας αξίζει», δήλωσε μεταξύ άλλων.

-Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος τόνισε «η θυσία των Ελλήνων και των Ελληνίδων των αγώνων του ‘21 για τη λευτεριά μας θυμίζει τελικά ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό αρκεί να υπάρχει πίστη σ’ ένα κοινό σκοπό. Να υπάρχει ενότητα στην κοινωνία» .

-Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων τόνισε «η επανάσταση του 1821 μας οδηγεί, μας εμπνέει, μας διδάσκει. Αποτελεί ορόσημο για την Ελλάδα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ενότητας και της αυτοπεποίθησης. Σήμερα γι’ αυτή την πολλή σημαντική μέρα για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό από τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι εμείς οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, κάθε δυσκολία».

-Τέλος το λόγο πήρε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Σήμερα ανεμίζουν περήφανες γαλανόλευκες σημαίες στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα, παντού στον κόσμο. Κι αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί στην ιστορία των αιώνων αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν για να έχουμε σήμερα το βασικό αγαθό της ελευθερίας και της ειρήνης. Αυτούς σήμερα τιμάμε, αυτούς θέλουμε σήμερα να μοιάσουμε, να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό και να προσφέρουμε στην πόλη μας, στην πατρίδα μας το καλύτερο δυνατό. Άξιοι συνεχιστές αυτών που αγωνίστηκαν το ’21, το ‘12’ το ‘40».

Και διαμαρτυρία
Διαμαρτυρία, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν περίπου μέλη φοιτητικών συλλόγων για το δυστύχημα των Τεμπών κρατώντας πλακάτ και μαύρα μπαλόνια.Οι διαμαρτυρόμενοι κρέμασαν πανό στα κιγκλιδώματα που είχε στήσει η αστυνομία και φώναξαν συνθήματα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *