Thursday , 28 March 2024

Με οχτώ υβριδικά οχήματα ενίσχυσε τον στόλο του ο Δήμος Καλαμαριάς – Έρχονται και ηλεκτροκίνητα απορριματοφόρα

Συνολικά οκτώ βενζινοκίνητα οχήματα με κινητήρες νέας τεχνολογίας, με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας προμηθεύτηκε ο Δήμος Καλαμαριάς, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δε χρειάζονται φόρτιση, καθώς επαναφορτίζονται αυτόματα από την επιβράδυνση και έχουν χαμηλή κατανάλωση. Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Δαρδαμανέλη, είναι η προμήθεια ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων.

«Έχουμε πλέον έναν σύγχρονο στόλο επιβατικών οχημάτων, τα οποία  βοηθούν τις υπηρεσίες μας να κάνουν εύκολα τη δουλειά τους με περιβαλλοντικό αποτύπωμα σχεδόν μηδενικό. Μειώνουμε πάρα πολύ τους ρύπους και βοηθάμε το περιβάλλον να είναι σε μία καλή κατάσταση. Επιπλέον  είναι μεγάλη η εξοικονόμηση  που θα γίνει σε χρήματα των συνδημοτών μας, γιατί η κίνηση αυτή γίνεται μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία κόστη θα ελαφρύνουν αφενός μεν τον δήμο κι αφετέρου δε τα νοικοκυριά των Καλαμαριωτών», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, κατά την παράδοση των αυτοκινήτων.

Μετά την καταγραφή των αναγκών τα οχήματα αυτά θα διανεμηθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα δύο θα δοθούν στη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Προστασίας του Περιβάλλοντος, δύο στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, δύο στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης, ένα στην Πολεοδομία και ένα όχημα στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Υπάρχει συνολικός σχεδιασμός στο θέμα των οχημάτων. Το επόμενο βήμα είναι η προμήθεια των απορριμματοφόρων, τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα. Οπότε βλέπουμε ότι ο στόλος του δήμου Καλαμαριάς εκσυγχρονίζεται, σιγά σιγά, οι ανάγκες θα μας ωθήσουν να  υλοποιήσουμε και το ΣΦΗΟ (Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων), τοποθετώντας πάνω από εκατό φορτιστές στην Καλαμαριά, πέραν από αυτούς που υπάρχουν μέσα στα αμαξοστάσια και στους χώρους του δήμου. Άρα βλέπουμε ότι γίνεται η μεταστροφή στην ηλεκτροκίνηση κι αυτό είναι πολύ θετικό για το περιβάλλον», πρόσθεσε ο κ. Δαρδαμανέλης, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η προμήθεια έγινε στο πλαίσιο της Πράξης «Προμήθεια οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα ή κινητήρες νέας γενιάς αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στον Δήμο Καλαμαριάς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και το  κόστος ανέρχεται στις 120.320,96 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *