Thursday , 18 April 2024

Με παράσταση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο θα γιορτάσουν οι ξεναγοί την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Του Γ. Κατσιάνη

Με δυναμικό τρόπο θα γιορτάσει την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

Ειδικότερα, στις 11 το πρωί της Τρίτης 18 Μαΐου οι ξεναγοί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και ασφαλιστικών αιτημάτων.   

Η παροχή οικονομικής στήριξης για τα διαστήματα Μαΐου – Αυγούστου, Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 και Απριλίου του 2021 καθώς και η διάθεση τουλάχιστον 100 ενσήμων για το 2020 και συμμετοχή σε όλες τις παροχές και διευκολύνσεις που δικαιούνται οι υπόλοιποι μισθωτοί (μείωση ενοικίου, πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, διευκολύνσεις σε αποπληρωμή δανείων κτλ.), αποτελούν τα κύρια αιτήματα του κλάδου.

«Με 1.868 ευρώ στήριξη και 50 ένσημα για όλο το 2020 – εισόδημα κάτω από το ελάχιστο εγγυημένο – και 1.068 ευρώ μέσα στο 2021, χωρίς καμία άλλη παροχή και διευκόλυνση, όπως δικαιούνται όλοι οι άλλοι κλάδοι εργαζομένων, με όρους ‘ανοίγματος’ του τουρισμού που ουσιαστικά ‘απαγορεύουν’ τις οργανωμένες εκδρομές, στα όρια της ανέχειας και των αντοχών μας, άνεργη η μεγάλη πλειοψηφία από το Νοέμβριο του 2019», τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Συνδέσμου, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη αναπροσαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.    

«Λόγω των αδιανόητων περιορισμών που υπάρχουν σχετικά με την επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, κάνουν σχεδόν αδύνατη την όποια εργασία μας και το κόστος δυσβάσταχτο για κάθε τουριστικό πρακτορείο, (π.χ. επιτρέπεται 42 άτομα σε ένα λεωφορείο, όμως μόνο 15 σε ένα αρχαιολογικό χώρο και μόνο 8 σε ένα μουσείο)», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *